Autobekleding reinigen

Lederen oppervlakken van autobekleding reinigen en onderhouden

Vuil zoals vet, olie, modder etc. zorgen voor een onverzorgd beeld van uw lederen stoelbekleding. Het vuil dringt eenvoudig door tot de natuurlijke vezels van het leer en dat zorgt op zijn beurt voor verstoppingen van de poriën. Het leer verouderd op deze manier sneller, en daarom zult u regelmatig uw autobekleding reinigen en onderhouden. Ook blootstelling aan hitte, vochtigheid, uv-straling zorgen voor een snellere veroudering van uw lederen stoelhoezen.

Door het gebruik van onze lederonderhoudsproducten wordt het leer van beschermende coating met mooie glans voorzien. De structuur, het gevoel en de elasticiteit van het leer blijft bewaard en het beschermt tegen slijtage door dagelijks gebruik. Oudere en versleten leren oppervlakken worden met behulp van onze zorgvuldig gekozen en geteste lederonderhoudsproducten gladder, soepeler en krijgen de glans van echt leer weer terug.

Voor en na reinigen autobekleding

Zoals u ziet is het belangrijk regelmatig uw autobekleding te reinigen en te onderhouden . Niet alleen voor de optiek!

Door regelmatig uw autobekleding te reinigen met onze lederonderhoudsproducten, blijft de optiek van het leer behouden, het verbleken door uv-straling verhinderd en de levensduur wordt verlengt.

In onze online winkel vindt u 2 lederonderhoudsproducten die beide te gebruiken zijn om uw autobekleding te reinigen. Dit geldt voor alle soorten glad leer en kunstleer. Gebruik op imitatiesuède is sterk af te raden!

Aanbevolen lederonderhoudsproducten

Voor de hoogwaardige stoelbekleding van ZACASi bevelen wij u de A1 lederonderhoudsproducten van Dr. Wack Chemie aan voor 29,90 Euro. De onderhoudsset bestaat uit de best geteste A1 Leer-reiniger en  A1 leer-onderhoud op basis van Jojoba-olie. Beide producten zijn testwinnaars uit 2013 en 2015 op autobeurzen en magazines.

Ingetrokken vuil wordt met behulp van de A1 leer-reiniger zacht maar grondig verwijderd. Daarnaast bereidt het leer op de verdere behandeling van de A1 leer-onderhoud voor. De speciaal meegeleverde microvezeldoek met A1 leer-onderhoud nat maken en de leren autobekleding reinigen. Aan het einde van elke behandeling de leren oppervlaktes met een vochtige doek afnemen zodat er geen resten achter blijven.

Door de grondige reiniging tot in de poriën van het leer, kan de op Jojobaolie gebaseerde, A1 leer-ouderhoudt tot diep in het leer dringen. Gebruik een schone microvezeldoek in combinatie met A1 leer-onderhoud en verspreid de Jojobaolie gelijkmatig op de oppervlakken. Bepaal de hoeveelheid olie aan de hand van het absorberende vermogen van het leer. Indien de autobekleding langere tijd niet is onderhouiden of gereinigd, zal het leer sneller en meer olie opnemen. Indien nodig, achteraf polijsten met een doen of zachte borstel.

Aanbevolen onderhoudsproduct: LIQUI MOLY

Als alternatief bieden wij ook een leder onderhoudsproduct van LIQUI MOLY, voor de prijs van 13,90 Euro aan. Deze leerverzorging biedt een goede bescherming en is eenvoudig met een vochtige doek aan te brengen. Dit verzorgingsproduct dringt minder diep tot de poriën van het leer door en werkt minder goed dan de boven genoemde lederonderhoudsproducten van Dr. Wack Chemie. De lederverzorgingsproducten van Liqui Moly houden het leer soepel en beschermen het tegen broosheid en verkleuring.

De autobekleding renigen en onderhouden is erg belangrijk. Niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor de kwaliteit van de autobekleding is reinigen noodzakelijk. Wij raden u sterk aan, meerdere malen per jaar uw autobekleding te reinigen met de bovengenoemd. Op deze manier geniet u langer van uw lederen autobekleding.

Deze lederonderhoudsproducten vindt u in onze online winkel of kunnen direct bij bestelling van uw autobekleding worden aangevraagd.

BELANGRIJK:

Inbegrepen in het verzorgingspakket is een microvezeldoek, die gebruikt dient te worden wanneer u uw autobekleding reinigt en onderhoudt.

Lederonderhoudsproducten niet in direct zonlicht gebruiken of op hete oppervlakken. Houdt de verpakking goed gesloten en bescherm tegen vorst of hitte.

BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN